top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

Βrigitte Macron - Dresscode αλα γαλλικά

Έγινε ενημέρωση: 3 Νοε 2021

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την ιταλική φινέτσα, την λονδρέζικη ποιότητα, ή την αμερικάνικη λιτή γοητεία στα ρούχα, θα πρέπει να δώσω την πρωτιά στην γαλλική κομψότητα. Ταυτίζομαι σχεδόν με όλους τους κανόνες των french girls (ανεξαρτήτως ηλικίας), όταν ντύνονται, μακιγιάρονται και κουρεύουν τα μαλλιά τους, ή όταν ανανεώνουν την ντουλάπα τους. Θα σου δώσω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα του τι χρειάζεται μια κομψή γαλλίδα για να νιώθει όπως πρέπει, δηλαδή ο εαυτός της και όχι κάποια άλλη.

«H μόδα περνάει, το στυλ ποτέ!»- Coco Chanel Αυτό που είπε, το έκανε στην πράξη, η mademoiselle και ποιος θα μπορούσε να την αμφισβητήσει Οι γαλλίδες σπάνια ακολουθούν τη μόδα, αν δεν τους είναι άνετη. Επιπλέον, σιχαίνονται το άκομψο. Μπορεί τα διάσημα περιοδικά και blogs μόδας να εκθειάζουν όλες τις νέες τάσεις (λες και πρέπει ντε και καλά να είμαστε όλες ίδιες), όμως μερικές φορές πρόκειται για πραγματικά άσχημες τάσεις. Και ναι μεν, η βιομηχανία της μόδας θέλει να πουλήσει στα fashion victims διότι ζει από αυτά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η γυναίκα πρέπει να μοιάζει με παλιάτσο για να είναι in.

Tι μισούν οι γαλλίδες, λοιπόν;

  1. τα άκομψα παπούτσια

  2. τις άσκοπες αγορές

  3. την ασέβεια προς το περιβάλλον, χάριν του καταναλωτισμού

  4. το φορτωμένο ντύσιμο

  5. το έντονο μακιγιάζ

  6. οτιδήποτε κατεστραμμένο (σκισμένα jeans)

  7. ογκώδη κοσμήματα

  8. τα συνθετικά υφάσματα

  9. το στημένο μαλλί (συμπαθούν το επιμελώς ατημέλητο)

  10. το υπερβολικό layering

Για μένα-και είναι καθαρά προσωπική η άποψη-το δικό μου french fashion icon είναι η Brigitte Macron. Eπέλεξα να παρουσιάσω και να σχολιάσω τα outfits με τα οποία εμφανίστηκε, διότι με εμπνέει η νεανικότητα, η προσωπικότητα και το ελεύθερο πνεύμα της. Επιπλέον, προσλαμβάνω μια "οικειότητα" που μου επιτρέπει να κρίνω το στύλ της καλοπροαίρετα, πάντα. Έχει δεχθεί πλήθος επιθέσεων για αυτή ακριβώς την φρέσκια, νεανική στάση της απέναντι στη ζωή, γιατί απλά είναι ο εαυτός της. Πού είναι το κακό λοιπόν; Το "κακό" είναι ότι μια γυναίκα που δεν είναι πια νέα, ΔΕΝ δικαιούται να "νεανίζει", σωστά; Λάθος. Και αυτό το αφιερώνω σε όλες τις γυναίκες που δεν παύουν να ερωτεύονται τη ζωή, να χαμογελούν και να χαίρονται το στυλ τους, πόσο μάλλον αν αυτό το στυλ τις αντιπροσωπεύει.


Να θυμάσαι ότι το καλύτερο αξεσουάρ σου είναι το χαμόγελό σου. Όσο πιο εγκάρδιο, τόσο το καλύτερο. Πρόσεξε τώρα το outfit, γιατί θα το δεις να επαναλαμβάνεται, σε διάφορα χρώματα. Λιτό φόρεμα, με μόνο στολίδι τα φερμουάρ. Νύχια άβαφα και περιποιημένα.


Το κόκκινο (ferrari red) της πάει πολύ, το μήκος είναι σταθερά πάνω από το γόνατο, αναδεικνύοντας τα καλοσχηματισμένα πόδια της, οι γόβες τόσο, όσο. Πιο μίνιμαλ, δεν γίνεται.


Κλασσικό λευκό πουκάμισο, skinny jeans, λευκά sneakers και μια κόκκινη ζώνη. Απλή και απέριττη, γιατί μάλλον έχει ποδαρόδρομο. Για μια γαλλίδα, αυτό είναι υπερβολή. Σπάνια αποχωρίζεται τις γόβες της…


Εμμονή. Το σακάκι απλώς αλλάζει χρώμα, αλλά διαθέτει τα απαραίτητα φερμουάρ. Συνοδεύεται από το φόρεμα με συγκεκριμένο κόψιμο και μήκος. "Αυτό είναι το στυλ μου", σου λέει. Take it or leave it.


Πώς είπες; Ναι, σωστά, σου θυμίζει κάτι από Jackie O και λάμπει! Πρόσεξε το σακάκι-μπλούζα. Τα κουμπάκια είναι ό,τι πιο όμορφο έχω δει σε ένα τέτοιο σύνολο.


Άψογη εμφάνιση. Το δερμάτινο παντελόνι με casual μποτάκι, η τσάντα ολόσωστη, το μάλλινο σακάκι υπέροχο, η κόκκινη μπλούζα απόλυτα δεμένη με το φουλάρι. Το χαμόγελό της τελειοποιεί την εικόνα!


Κι ενώ το φόρεμα είναι... φωτιά και θα περίμενε κανείς ότι η Brigitte θα έμοιαζε με τον αναδυόμενο φοίνικα, δυστυχώς εδώ, με απαγοητεύει η εικόνα. Μοιάζει «ξένη» μέσα σε τόσο ύφασμα, το κόψιμο στο λαιμό την πνίγει, τα μανίκια μοιάζουν να «κρέμονται» και το νούμερο είναι πιο μεγάλο για τα μέτρα της. Όχι, την προτιμώ με mini.


Eδω, το γκρι δεσπόζει πάνω στο μαύρο παντελόνι και τα κομψότατα μποτάκια. Το όλο outfit είναι καθαρό και ανεπιτήδευτο. Είναι δικό της και φαίνεται! Ευτυχώς!


Αν ποτέ θες να φορέσεις καμπαρτίνα, φρόντισε να είναι αυτή. Δεν με νοιάζει το χρώμα. Το κόψιμο με νοιάζει…Α και μην ξεχάσεις τις γόβες. Στο ίδιο χρώμα. Αστειεύομαι. Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να πετύχει εύκολα τόσο την ιδανική απόχρωση δέρματος, όσο και τη λάμψη.


Κατάλευκο φόρεμα με στρας λεπτομέρειες. Σε κάποια άλλη, ίσως έδειχνε τέλειο. Δυστυχώς, μετά την…κόκκινη καταστροφή, η Brigitte "απουσιάζει" για άλλη μια φορά. Ούτε τα μαλλιά είναι σωστά, ούτε τίποτε. Το πρόσωπό της, όπως στην φωτο με το κόκκινο φόρεμα, δείχνει αμήχανο και κάτι σαν…φοβισμένο. Επίσης, δείχνει πιο γερασμένη, πιο κουρασμένη.


Το φόρεμα το ξέρουμε, της πάει και νιώθει άνετα. Το σακάκι εδώ πάλι, είναι απελπισία. Το ύφασμα μου κάνει κάτι σε φτηνό, το μέγεθος είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα περίμενα και το φερμουάρ ανοίγει εκεί που δεν πρέπει. Δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα. Ίσως γιατί καλόμαθα στην τελειότητα.


Μια ακόμη εξαιρετική εικόνα από την Brigitte, με άψογο σακάκι, jeans και πολύ νεανική διάθεση, αλλά, κάτι δεν μου κάθεται καλά με το μποτάκι. Νομίζω ότι ή θα έπρεπε ή να φορά κάτι άλλο, ή απλά να μην μπαίνει το παντελόνι μέσα στο μποτάκι. Ίσως πιο κοντό μποτάκι. Σαν να μου «κατεβάζει» την εικόνα, αντί να αιωρηθώ πάλι μέσα στη λάμψη της προσωπικότητας της κυρίας Macron.


Πάντως, πρέπει να ομολογήσω ότι για μένα αποτελεί μία από τις επώνυμες πρέσβειρες της κομψότητας και πολλές κυρίες θα μπορούσαν να τη μιμηθούν. Επίσης, προς τιμή της, στηρίζει και τιμά τους γάλλους σχεδιαστές μόδας. Πληροφορούμαι ότι την προμηθεύουν με τις δημιουργίες τους οι: Louis Vuitton, Balmain και Alexandre Vauthier.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page