top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022-Τα πιο όμορφα(;) ρούχα της «απελευθέρωσης»!

Έγινε ενημέρωση: 9 Ιαν 2022

Μετά από δύο βασανιστικά χρόνια πανδημίας, όπως όλοι οι άνθρωποι που βίωσαν την κλεισούρα και είδαν τη διάθεσή τους να σύρεται στα πατώματα, έτσι και οι σχεδιαστές μόδας αισθάνθηκαν την ανάγκη να απελευθερωθούν μέσα από τις collections τους για το νέο έτος 2022 και να μας παρασύρουν σε μια πανδαισία χρωμάτων και στυλ που θυμίζουν άλλες εποχές, όταν η ανεμελιά και η διασκέδαση ήταν τρόπος ζωής, προσθέτοντας όμως πολλές δόσεις τρέλλας. Το αν θα τα καταφέρουν να ξορκίσουν έτσι το..κακό, μέλλει να αποδειχθεί σύντομα, δηλαδή σε τρείς μόλις μήνες, όταν η άνοιξη θα μας χαμογελάσει και πάλι. Σε γενικές γραμμές, οι τάσεις δείχνουν να αποκλίνουν του φυσιολογικού σε όγκους, μήκη και πλάτη, χρηστικότητα και πλαστικότητα. Άλλοτε τα ρούχα μοιάζουν άκαμπτα και χονδροειδή, άλλοτε σφίγγουν το σώμα σαν σχοινιά, μα στο σύνολό τους, δείχνουν να θέλουν να υπερνικήσουν το "καθώς πρέπει", να υπερβούν τα φύλα και να κοντραριστούν ευθέως με τις καλές τέχνες και ιδιαιτέρως την αρχιτεκτονική.


Τα φορέματα “πίνακες ζωγραφικής” του Dries Van Noten, εξάπτουν την φαντασία.



Τα “γαϊτανάκια” της Chloe” χορεύουν σε κάθε κίνηση.



Οι ανορθόδοξες φόρμες του Lanvin, σε εκτυφλωτικές υφές, δηλώνουν την απροσποίητη θηλυκότητα.



Τα κομμένα μίκρο- μίνι και τα crop top της Μiu Miu, μάλλον θέλουν να μας πούν κάτι για τη λιτότητα...


Τα κομψότατα σύνολα της Νina Ricci ακολουθούν ήσυχα χρώματα εδώ.



Τα retro- Victorian style ρούχα του διάσημου οίκου Patou, εντυπωσιάζουν.



Χρώμα, cut out και oversized μαζί για τις προτάσεις της Stella McCartney.



Ο ανερχόμενος νοτιοαφρικανός designer Thebe Magugu, πρωτοτυπεί με τις προτάσεις του, που έχουν έντονες επιρροές από τα 60s & 70s. Ναι, μου αρέσει πολύ!



Ο Valentino σοκάρει με τα εκτυφλωτικά χρώματα και τα υπερμεγέθη σχέδια



Διαφάνειες με περίτεχνα κεντήματα και tribal διάθεση για τον Emilio Pucci



Κομψότητα του απόλυτου λευκού και “γυαλιστερή” τέχνη για τον Fendi, που είναι από τους πιο αγαπημένους μου για τη σεζόν.



O οίκος Marni επιμένει στις ρίγες και τυλίγει απαλά το γυναικείο σώμα με κομψές λωρίδες υφάσματος αφήνοντας αρκετό γυμνό σε θέα.


Τα περίεργα –αλλά και δύσχρηστα-peplum του Missoni συνοδεύουν μικροσκοπικά τοπ και συνδυάζονται υπέροχα με το denim.Τα χαμηλόμεσα παντελόνια επιστρέφουν, αλλά…όχι, δεν νομίζω ότι θα τα (ξανά) τιμήσουμε.


Ακόμα και η αυστηρή Prada εισάγει το χρώμα στα ρούχα της και επιπλέον τους δίνει και μια Star Trek νότα, αν βέβαια στο διάστημα υπάρχουν πλανήτες σαν τον δικό μας…


Η Tods αγαπά τα σούπερ μίνι και τα γεωμετρικά κοψίματα.



Η Versace επαναφέρει τα μαντήλια-τόπ και ντύνει τα μοντέλα με sexy βινύλ φορέματα σε εκτυφλωτικά χρώματα, αλλά μάλλον το παρακάνει...



Η Alberta Feretti προτείνει (και πάλι) ΥΠΕΡΟΧΑ σύνολα, πρωτοτυπώντας με τα σχέδια και τα χρώματα, τις αρχαιοελληνικές επιρροές,αλλά και με τα περίτεχνα κροσέ τόπ και φορέματά της. Θηλυκότητα στο φούλ και υπεραγαπημένη για την σεζόν!






Οι τσάντες της σεζόν, ακολουθούν το ύφος των ρούχων και συχνά επενδύονται με τα ίδια υφάσματα και υλικά. Υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία που σίγουρα όλες θα μείνουμε ικανοποιημένες!


Blumarine
Etro


Versace

Tods
Ferretti


Ferragamo

Fendi

Για τα παπούτσια σου, ακολούθησε τον δρόμο των mary janes, της μπαλαρίνας, του μέταλλου, των σανδαλιών gladiators και των δύσμορφων clogs (αν τα αντέχεις) και είσαι μέσα! Μην ξεχάσεις τις πλατφόρμες!




















Σου εύχομαι να είναι υπέροχο το έτος 2022, με υψηλό ηθικό, πολλά χαμόγελα και επιτυχημένες αγορές!

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page