top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

Έλενα Ναθαναήλ - Η ελληνίδα καλλονή συναρπάζει ακόμη


© Jack GAROFALO/ Paris Match via Getty Images / Ideal Image

Μόλις στα 19 της, η Έλενα Ναθαναήλ φωτογραφίζεται το 1966 για το περιοδικό Paris Match, φορώντας αυθεντικά αρχαιοελληνικά κοσμήματα, και προβάλλει την ελληνική ομορφιά και κομψότητα.

Πολύ ξεχωριστή και σαν προσωπικότητα και σαν γυναίκα, η Ναθαναήλ αντιπροσωπεύει την ζεστή, μεσογειακή ομορφιά πολύ μακριά από τα άλλα πρότυπα της εποχής των 60ς, όταν μεσουρανούσε στον ελληνικό κινηματογράφο.


Την έχουμε συνηθίσει σε φωτογραφίσεις με μακριά μαλλιά, αλλά εδώ, το καρέ της πάει πολύ. Το χαρακτηριστικό της εποχής cat eye makeup, τονίζει ακόμη περισσότερο τα όμορφα χαρακτηριστικά της.

Χωρίς αληθινά να το επιδιώκει, έγινε fashion icon και φωτογραφήθηκε για την Vogue στην πασαρέλα. Αυτό το φόρεμα επανέρχεται συνεχώς ως τάση.

Εδώ με casual look. Δες το ιδιαίτερο τσόκερ και την ζώνη.




Στην ταινία "Επιχείρησις Απόλλων", που υποδυόταν την ξεναγό, έλαμψε με τα υπέροχα μαλλιά της τραβηγμένα πίσω με κορδέλα και ασορτί σκουλαρίκια ή κρίκους, λανσάροντας ένα "παιδιάστικο" και συγχρόνως κομψό look.


Ένα τζην πουκάμισο και τα υπερμεγέθη γυαλιά της. Η Έλενα σου περνάει αυτόματα το μήνυμα του αδιαμφισβήτητου προσωπικού στυλ. Πρόσεξες το τσόκερ;

Αμφιβάλλω αν κάποια γυναίκα σήμερα θα μπορούσε να φορέσει αυτή τη διαφάνεια χωρίς να προκαλέσει πικρόχολα σχόλια. Τελικά, είχαμε τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ Jane Birkin...



Αυτό το ιδιαίτερο κόψιμο στο φόρεμα, πρέπει να το θυμηθούμε ξανά και ξανά. Το φόρεσε στην ταινία "Ντάμα σπαθί" .

Όταν η Έλενα φόρεσε ξανθιά περούκα και συνάντησε τον Ziggy Stardust, ή David Bowie.


Με bebe γιακαδάκι, λαμέ και ρίγα. Απόλυτο 60ς look.


Η Έλενα μιλά στο τηλέφωνο, στην ταινία "Αναζήτησις", καθισμένη σε μια φουτουριστική πολυθρόνα ball chair, εξοπλισμένη με τηλέφωνο και σχεδιασμένη από τον Eero Aarnio το 1963. Ο designer δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο μοντέλο για την δημιουργία του.


Εμπνεύσεις...

Aναζήτησα μερικά φορέματα που θυμίζουν την υπέροχη Έλενα Ναθαναήλ:


Από Vasilis Zoulias, και την ταινία "Κάτι να καίει"


Το λευκό και το floral της...


Από flashback στις collection του Yves Saint Laurent

1960s YSL transparent dresses

Από τις collections του κύπριου designer Gregory Englezos, που εμπνέεται από τον ελληνικό κινηματογράφο. https://www.facebook.com/profile.php?id=100057387920885 Μπουτίκ του στη Λάρνακα.

Από Λένα Κατσανίδου https://el-gr.facebook.com/LenaKatsanidouClothing/ εκτυφλωτικό μώβ για τη φόρμα 70ς και φλοράλ για το φόρεμα.






Το ήξερες ότι η Έλενα Ναθαναήλ υπήρξε μούσα του αδικοχαμένου Billy Bo;

Υπέροχα συμβολικοί, οι δυό τους, σε αυτή την ιστορική φωτογραφία.


34 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page