top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

To copy and paste styles

Έγινε ενημέρωση: 2 Νοε 2021

Επειδή μου αρέσει να «κοπιάρω» ιδέες από αξιολάτρευτα ρούχα όλων των δεκαετιών, σου έχω εδώ μια δική μου συλλογή, για να τη μοιραστούμε. Κάπου, μέσα σε αυτές τις εικόνες, θα βρεις τον εαυτό σου. Προσπάθησα στη συλλογή μου να συμπεριλάβω την συνολική εικόνα του outfit που προτείνεται εδώ, δηλαδή ρούχο, τσάντα και παπούτσι, εκτός κάποιων συλλεκτικών ειδών που απλά στα δείχνω για να σου θυμήσω την επαναφορά τους στις πασαρέλες, δεκαετίες μετά την πρώτη δημιουργία τους. Πρός το παρόν, δεν παραθέτω άλλα στοιχεία (σχεδιαστές, δεκαετία παραγωγής, κλπ) διότι σκοπός μου είναι να σε βάλω απλά στο νόημα της μελλοντικής γκαρνταρόμπας σου, η οποία ναι μεν πρέπει να ανανεώνεται, ωστόσο δεν πρέπει να "φουσκώνει" με πολλές νέες αγορές ρούχων, που πιθανότατα θα βαρεθείς κάποια στιγμή και επιπλέον ποιοτικά θα είναι κατώτερα. Άρα,μπορείς να μεταποιείς διαχρονικά κομμάτια προσαρμόζοντάς τα στο σήμερα και να προσθέτεις απλά φρέσκιες πινελιές. Αγοράζεις λιγότερα, αλλά σου μένουν περισσότερα και επιλεγμένα ρούχα.


Ο δαντελένιος γιακάς της γιαγιάς σου σε ένα απλό μαύρο φόρεμα!

Είσαι σίγουρη ότι η μαμά σου, ή η γιαγιά σου δεν διαθέτει στο μπαούλο της ένα τέτοιο φόρεμα;

Σου ορκίζομαι ότι αυτό το υπέροχο κόψιμο στο λαιμό, το έχω δει σε πολλές κολεξιόν να αναπαράγεται διαρκώς Μίνι (πάντα σε γραμμή Α), μίντι και μάξι. Ακριβώς αυτό το φόρεμα, που προέρχεται από τα 70΄ς, ήταν το¨... αστέρι της μοδίστρας (κοπιαρισμένο βέβαια).

Κλεμμένο από τα 60΄ς, αυτό το φόρεμα μπορεί να σου θυμήσει την υπέροχη Brigotte Bardot στην ταινία «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα». Μπορείς να το βρεiς εύκολα σε vintage e-shops και μην ανησυχείς, υπάρχουν και διευθύνσεις έτοιμες για να επιλέξεις. Σε άλλο post...

Αυτό το σύνολο, ή κάτι σαν αυτό, φόρεσε και η γοητευτική Lauren Bacall και εγώ έσπευσα να το βρω.


Σίγουρα εμπνευσμένο από την ελληνική λαογραφία, αυτό το φόρεμα πρέπει να το αναζητήσεις.

Αρχαία Ελλάδα. Λιτότητα και διαφάνεια. Θα το δεις σε πολλές βερσιόν.

Το μαντό της μαμάς μου στα 60’ς. Υπέροχο, σεταρισμένο με το φορεματάκι του. Προβλέπω μεγάλο comeback. Στις δύσκολες εποχές, η απλότητα είναι ανακουφιστική.

Η Christie Turlington έρχεται από τα 90’ς για να μας υπενθυμίσει την αβάστακτη ελαφρότητα του ασπρόμαυρου, όταν το μαύρο φοριέται μέσα από το άσπρο. Διαχρονική εικόνα.

Chanel. All time classic.


Εικόνες από outfits των 70’ς. Δεξιά, η πιο αγαπημένη επιλογή, με το καλοραμμένο φόρεμα σε Α γραμμή φορεμένο με πουκάμισο, ή μπλούζα από μέσα. Στη μέση το outfit που φορέθηκε όλες σχεδόν τις επόμενες δεκαετίες, με το μεγαλύτερο comeback το 2000, όπου η suede έκδοσή του φορέθηκε πολύ. Μικρή λεπτομέρεια: δεν υπήρχε ρεβέρ στο παντελόνι. Τα γαζιά, όμως διατηρήθηκαν όπως τα βλέπουμε εδώ. Τέλος, προσοχή στο τελευταίο αριστερά μοντέλο. Δες τη φούστα. Πες μου πόσα αντίγραφά της έχεις φορέσει; Το λευκό μοκασίνι είναι must, με την ευκαιρία.

Colour block, αλλά με στυλ. Από τα 90’s με αγάπη. 4 διαφορετικά παστέλ χρώματα, αρμονικά δεμένα και συνδιασμένα. Θέλει πολλή δουλειά αυτό το outfit και θα σου έλεγα αν βιάζεσαι, μην το επιχειρείς. Προσοχή στα παπούτσια. Οι γόβες εκτός θέματος...

Ανδρόγυνο και υπέροχο. Οι τιράντες είναι must. Το σανδάλι πολύ θηλυκό, όμως λιγάκι εκτός θέματος. Δοκίμασέ το με loafers ή μποτάκι.

Υπερμεγέθη μακριά σακάκια με τεράστιες βάτες (οκ με μέτρο εδώ), σε ό,τι χρώμα βάλει ο νους σου, αλλά το μαύρο κολάν με αντίστοιχο ζιβάνγκο ή κορμάκι είναι απαράβατος κανόνας ντυσίματος. Μη μου βάλεις γόβες. Ή μποτάκι, ή άρβυλο. Μου αρέσει η απουσία κοσμημάτων.

Η Catrine Deneuve δημιουργεί ένα fashion statement εδώ, συνδυάζοντας φούστα, πουκάμισο και γιλέκο σε απόλυτη χρωματική αρμονία. Οι μπότες της, επίσης, άψογες. Από τα 70’ς με αγάπη.

Το σμόκιν σε μια περίεργη εκδοχή σαν crop top, φορεμένο με ένα ήσυχο παντελόνι, που συνοδεύεται όμως με ιδιαίτερη ζώνη. Αν διαθέτεις κοιλιακούς, είναι θαυμάσιο! Από τα 90’ς φυσικά.

Δεν φοράμε ΠΟΤΕ δερμάτινο ή βινύλ παντελόνι, με ίδιο σακάκι, ή ημίπαλτο. Μάλλινο, ή υφασμάτινο το σακάκι με έντονο χρώμα στη μπλούζα ή το πουκάμισο από μέσα, αν πρόκειται να επιλέξεις το μαύρο σαν χρώμα. Αν θες πάλι colour blocking, τότε προτίμησε ένα έντονο χρώμα στη μπλούζα ή το πουκάμισο, κι άσε τα άλλα σε πιο «ήσυχα» παλ χρώματα. Το παπούτσι με μπαρέτα είναι ΤΕΛΕΙΟ.

Αν είναι να ντυθείς punk, τότε πρόσθεσε λίγο glamour με κοσμήματα και οπωσδήποτε ψάξε να βρεις εκείνη τη ζώνη-κορσέ. Δεν φαίνεται εδώ, αλλά το δικτυωτό καλσόν είναι απαραίτητο. Μου αρέσει πολύ το ένα γάντι.

Εμπνευσμένο από τα κιμονό, αυτό το outfit είναι αφοπλιστικά αστραφτερό (όχι δεν εννοώ τους τόνους του glitter πάνω στο μοντέλο και στο πάτωμα) μέσα στη λευκότητά του και σχετικά λιτό, παρά τα αρκετά διακοσμητικά του στοιχεία (μανίκια και μπούστο). Με την ευκαιρία, αυτός ο γιακάς μου έχει λείψει πολύ! Δεν θα φορούσα ποτέ υπερμεγέθη σκουλαρίκια και γενικότερα κοσμήματα, ούτε κραυγαλέο μακιγιάζ. Αν θυμάσαι την Έλενα Ναθαναήλ στις ταινίες της των 70’ς, τότε κράτα την εικόνα της και προσάρμοσέ την εδώ.

Το suede ημίπαλτο των 60’ς και 70’ς σε γραμμή καμπαρτίνας ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα ένα από τα πιο αγαπημένα outfits. Συνδύασέ το με μπότες ως το γόνατο ή μοκασίνια και είσαι έτοιμη. Ένα μεταξωτό φουλάρι στο λαιμό, θα είναι αρκετό για να σπάσεις λίγο την αυστηρότητα της γραμμής.

Η Kate Moss εξακολουθεί να μας διδάσκει στυλ και εδώ, φορά τα jeans μέσα από τις μπότες της ως το γόνατο. Το υπόλοιπο λουκ είναι ήσυχο και κομψό ενώ το βελούδινο σακάκι ξεχωρίζει, με φουσκωτό μανίκι και βάτες.

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page