top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

The Queen's Gambit- Σκάκι και διαχρονική θηλυκότητα

Όταν ένας ψαγμένος φίλος σύστησε να δούμε όλοι και όλες την περίφημη σειρά της Netfix “The Queen’s Gambit”, πίστεψα ότι έχει κάποια εμμονή με το σκάκι. Βλέπεις, επηρεάστηκα από τον τίτλο. Δεν έχω διαβάσει ακόμη το ομότιτλο βιβλίο, αλλά θα το κάνω, από απλή περιέργεια, για να δω κατά πόσο η μεταφορά του σε miniseries είναι κοντά στην υπόθεση του βιβλίου ή όχι. Πέρα από το σενάριο, που περιέχει στοιχεία ψυχολογικού δράματος και βέβαια μπορεί και τα καταφέρνει να σου μεταφέρει όλη την μαγεία του παιχνιδιού, η πρωταγωνίστρια κρατά όλη την πλοκή και τα αχόρταγα μάτια μας επάνω της. Γοητευτική, κομψότατη, πανέξυπνη και πεισματάρα. Κάπως έτσι, γεννήθηκε ένα νέο, φρεσκότατο fashion icon. Πραγματικά, ήταν τόσο ευχάριστη η έκπληξή μου όταν συνειδητοποίησα την επιστροφή στην θηλυκότητα μέσα από τα outfit της Beth Harmon-κατά κόσμον Anya Taylor-Joy-που έσπευσα να ξανα-βρω παρόμοια ρούχα στο web. Και βρήκα αρκετά. Ευτυχώς. Εδώ, όμως, θα σου δείξω τα πιο αντιπροσωπευτικά look της Beth, και θα σε βοηθήσω με κάποια σχόλια στο τι και πώς θα αναζητήσεις το δικό σου στυλ.


Κλασσικό πουκαμισάκι των 60s με φούστα κλος, σε κρεπ ύφασμα. Πρόσεξε την ανάδειξη του μπούστου με τον στρογγυλό γιακά και την τονισμένη μέση στη φούστα. Είναι τα ομορφότερα στοιχεία σε αυτό το σύνολο.

Πιο «κολλεγιακό» στυλ με αντίστοιχo cardigan και φούστα με πιέτες. Το μεταξωτό πουκάμισο με ασπρόμαυρο γιακά είναι must. Μπορείς να το βρεις σε πολλές παραλλαγές.

Ασπρόμαυρο φόρεμα, γεωμετρικές γραμμές, αναφορά στο σκάκι. Εναλλακτικά, μπορείς να φορέσεις λευκό φόρεμα και μαύρη καζάκα από πάνω στο ίδιο πάντα ύφασμα και μήκος. Ή, μπορείς να φορέσεις το mini φόρεμά σου από μέσα και να προσθέσεις μια πιο μακριά μαύρη καζάκα. Θα σου αρέσει το αποτέλεσμα.



Mε φόρεμα mod, που παραπέμπει στο mondrian dress του αείμνηστου Yves Saint Laurent. Μπορείς να βρεις πολλές παραλλαγές. Φρόντισε απλά να σου ταιριάζει το χρώμα και σέταρε το φόρεμα με κατάλληλα παπούτσια. Θα πρότεινα μοκασίνια, ή παπούτσια με μπαρέτα. Έτσι εξάλλου φωτογραφίζονται τα μοντέλα με αυτό το φόρεμα.

Checkmate! Κλός, μεσάτο φόρεμα με αντίστοιχο ζακετάκι. Στα 60ς οι κυρίες πήγαιναν για απογευματινό τσάι ή καφέ ντυμένες έτσι.Δες τις λεπτομέρειες στο ράψιμο του φορέματος και αναλογίσου πόσο έχει απλοποιηθεί το ρούχο σήμερα, χάνοντας όμως τις γραμμές του σώματος.

Πουκάμισο με γεωμετρικά σχέδια που πρωτοφορέθηκε τη δεκαετία του 40 και φούστα mini με πιέτες. Και πάλι, οι υφές των υφασμάτων και το καλό ράψιμο σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη δεκαετία του 60, ο όρος tailored ήταν καθημερινότητα. Αφήνω ασχολίαστο το σύνολο, διότι το έχω κάνει ήδη σε άλλα posts. Η τσάντα, είναι από μόνη της σημείο αναφοράς.

Παλτό σε ύφος montgomery (σε παραπέμπω στα 70ς) και αναπάντεχο ροζ-λευκό χρώμα. Θα το ήθελα πιο κοντό, περίπου στο ύψος που τελειώνει το φόρεμα. Ο συνδυασμός χρωμάτων δεν μου αρέσει εδώ. Ίσως σε αυτή την εικόνα θέλει να δώσει ένα μήνυμα για την αυστηρότητα και πειθαρχία που κρύβεται κάτω από ένα απαλό, bebe περιτύλιγμα. Τα loafers άψογα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι πού το έχεις ξαναδεί, σου θυμίζω την Jackie. Το μόνο που λείπει είναι το καπελάκι της. Λεπτομέρεια: το καρώ τυλίγεται σε λευκό ρέλι και οι εξωτερικές τσέπες είναι απλά διακοσμητικές. Το ιδιαίτερο κόψιμο στο γιακά, ξεχωρίζει το σύνολο από δεκάδες άλλα που μπορείς να βρεις στα "φιγουρίνια" των 60ς.

Στα λευκά, με υπέροχο μπουκλέ παλτό, λευκό παντελόνι και το καπελάκι που λέγαμε. Τα τεράστια κουμπιά αποτελούν το μόνο διακοσμητικό στοιχείο σε ένα τελείως λιτό σύνολο.



Βρήκα μερικά outfits που ταιριάζουν στην Beth αλλά και σε σένα...



























Διευθύνσεις παρακαλώ:


3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post

ParisK Wonderland

Subscribe Form

Thanks for submitting!

+35797700030

John Kennedy 6, 3106
Λεμεσός, Κύπρος

  • Twitter
bottom of page