top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

JACKIE 'O...Η κυρία του Προέδρου

Έγινε ενημέρωση: 1 Νοε 2021

Kάθε μία απο εμάς, ταυτίζεται λίγο ως πολύ με κάποιες διαχρονικές αιθέριες υπάρξεις του παρελθόντος και επιπλέον, όλοι οι designers, μηδενός εξαιρουμένου-τουλάχιστον ευρωπαίων και αμερικανών-εμπνεύστηκαν από τη σιλουέτα τους, οραματίστηκαν τα υφάσματα να τις περιτυλίγουν και έδωσαν το ιδανικό στύλ για να αναδείξουν τη γυναίκα μέσα από την υψηλή ραπτική. Ποτέ το ανάποδο. Αυτοί οι διάσημοι μόδιστροι, αγαπούσαν τότε τη γυναίκα σαν Θεά. Επιζητούσαν να την εκλαμπρύνουν, να την αναδείξουν μέσα από τις ατέλειές της και να της δώσουν ένα θρόνο, μια ιερατική μορφή ας πούμε, που θα δέσποζε μέσα από την ίδα της την καθημερινότητα, όχι μόνο στο φακό των παπαράτσι.

Έτσι, αν αναρωτιέστε γιατί οι καθώς πρέπει κυρίες του κάποτε δεν κυκλοφορούσαν μέσα στο σπίτι τους με παλιωμένες ρόμπες, αθλητικές φόρμες και βρωμερά καλτσάκια, αναμαλλιασμένες ή freestyle για να νιώθουν πιο ελεύθερες, θα καταλάβετε πώς δεν ήταν ο αντρούλης που περίμεναν με την κουτάλα στο χέρι να του στρώσουν το τραπέζι σαν καλές νοικοκυρές των τότε κιτσάτων διαφημίσεων, αλλα γιατί γούσταραν να είναι ωραίες και παρακολουθούσαν μετά μανίας τι φορούσε η Jackie O, π.χ.


Και μια που ανέφερα την Jackie, ας τη θυμηθούμε λίγο....







Mε την Jackie ταυτίστηκαν οι μισές και παραπάνω αμερικανίδες και άλλες τόσες ευρωπαίες. Μη σου πω ότι η χάρη της έφτασε ΠΑΝΤΟΥ!

Μια φατσούλα της διπλανής πόρτας, κατάφερε, εκτός από κυρία Προέδρου να γίνει fashion icon. Πώς τα κατάφερε;

• Βασικός κανόνας. Δεν βαρέθηκε ποτέ τον εαυτό της και φρόντιζε πάντα να αξιοποιεί τις ατέλειες.

• Ήταν πάντα επιμελώς ατιμέλητη. Λάχανο κεφάλι οι άλλες; Μια ατιμέλητη μπούκλα στο πουθενά εκείνη.

• Αν εσεις την πετύχατε ποτέ έντονα μακιγιαρισμένη, τότε εγώ είμαι αόμματη. Τόσο, όσο.

• Τόνιζε πάντα φρύδια και μάτια, χωρίς την υπερβολή.

• Ακόμη και στην πιο επίσημη εμφάνιση, πάντα είχε νεανικό αέρα.

• Δεν αποχωριζόταν ποτέ τα μαντήλια στο χαριτωμένο κεφάλι της. Μεταξωτά, εννοείται.

• Tα ταγιέρ δεν την εξαφάνιζαν ως προσωπικότητα, τα φόραγε, με νεανικό τρόπο ανεβάζοντας και λιγάκι το στρίφωμα...

• Λάτρευε το ασπρόμαυρο, τα παντελόνια κάπρι, τις μπαλαρίνες, τα μεγάλα μαύρα γυαλιά κάπως γωνιώδη, λόγω στρογγυλού προσώπου.

• Οι γόβες της ήταν μυτερές για επίσημες περιστάσεις, έτσι φτιαγμένες ώστε να φαίνονται λιγάκι τα δαχτυλάκια μπροστά (κομψότατο τρικ) και επιπλέον δεν αγαπούσε τα ψηλά τακούνια. Την άνεση αγαπούσε.

• Διατηρούσε το μήκος φούστας, μαντό, παλτό πάντα στο ίδιο ύψος που μόλις χαιδεύει το γόνατο.

• Μοκασίνι πάντα με φούστα σε γραμμή Α.


Αξεπέραστη, σε ανέμελες στιγμές, με τα iconic μαύρα γυαλιά της και την υπέροχη ψάθινη τσάντα της, βελουτέ παντελόνι, σανδάλια, υπέροχη ζώνη στη μέση και κορδέλα στα μαζεμένα μαλλιά της, λάμπει!

Αγαπούσε τα χρώματα, αλλά ποτέ το κόλορ μπλόκ του σήμερα. Σπάνια είναι κομψό, πίστεψέ με. Άλλο τολμηρή, άλλο καρνάβαλος...


Με γαλλική καταγωγή, η Jackie γνώριζε πολύ καλά το less is more, oπότε σε βραδινές εμφανίσεις δεν την μπέρδευες ποτέ με πολυέλαιο.

Αντίθετα, ήταν τόσο εκθαμβωτική, γιατί ήταν αυτή που φωτιζόταν έσωθεν, φωτίζοντας και τους γύρω της. Με δυο απλά, πανάκριβα βέβαια σκουλαρίκια, ένα κολιέ και γάντια ως πάνω, η κυρία γνώριζε πώς θα συγκεντρώσει τα βλέμματα, χωρίς να είναι παλιάτσος.

All time classics lady! Μήπως είσαι εσύ;;;;

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page