top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

I punk, you punk, they punk.

Έγινε ενημέρωση: 1 Νοε 2021

Η punk άνθισε μέσα από το garage rock, μέσα στην πολύ δημιουργική δεκαετία του 60. Τότε, στην Αμερική, οι μπάντες ξεπηδούσαν από εφήβους που μετά το σχολείο, έπαιζαν αυτοσχεδιάζοντας τη δική τους μουσική στα γκαράζ των σπιτιών τους ή σε υπόγεια. Ανήσυχοι, φορτωμένοι από δασκάλους και καθηγητές που κυνηγούσαν τους γνωστούς και στην Ελλάδα ως teddy boys (τεντυμπόηδες) αγαπούσαν το rock 'n roll και τα πάρτυ, αρχικά, όμως αργότερα μετεξελίχθηκαν σε ένα πιο φασαριόζικο και αντι-κομφορμιστικό είδος που στα τέλη της δεκαετίας του 70, γέννησε το punk κίνημα και την ομώνυμη μουσική. Οι μουσικοί της punk προκαλούν μέσα από το στίχο των τραγουδιών τους οτιδήποτε έχει σχέση με εξουσία και καθωσπρεπισμό. Στη φωτό η θρυλική designer που έφερε την punk στα catwalks. Vivienne Weswood με το συνεργάτη της Malcolm McLaren, στο Λονδίνο.

Mπορείς να κλέψεις ιδέες από τις collections της και μπορείς να εμπνευστείς από punk είδωλα. Στις παρακάτω φωτο, δες μερικά αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη δουλειά της.

Η Pattie Smith, η εικονική Siouxsie ( Siouxsie and the Banshees),η Debbie Harry των Blondie και η P.J Harvey θα σου δείξουν πώς φόρεσαν το trend.












6 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page