top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

70's- Το μεγάλο Come Back του χειμώνα

Έγινε ενημέρωση: 3 Νοε 2021

Καθόλου τυχαία, διάλεξα την εμβληματική φιγούρα της Farah Fawcett, που εδώ διδάσκει ένα εντελώς ανεπιτήδευτο στύλ, με τον αέρα της απόλυτης στάρ των 70'ς. Η γενιά μου τη λάτρεψε, όλες μας προσπαθήσαμε να μιμηθούμε το χτένισμά της, τα υπέροχα φούτερ, τον σπορτίβ χαρακτήρα στο ντύσιμο, τα σατέν σύνολα στην αγαπημένη σειρά Charlie's Angels, ή τα πολυαγαπημένα λευκά παντελόνια της. Το φετεινό χειμώνα, υιοθετούμε σίγουρα τα bell bottoms (θα πρότεινα το στυλ της Farah και όχι την υπερβολή), ό,τι μιμείται το συνολάκι της Jackie που βλέπεις εδώ, το σουέντ σε φούστες και πανωφόρια, το κοτλέ σε σακάκια και παντελόνια, το βελούδινο μακρύ παλτό με τζήνς και victorian πουκάμισο ΜΕΣΑ απο το παντελόνι, τα suede και βελούδινα γιλέκα, τις καρώ φούστες για να θυμηθούμε πάλι το λονδρέζικο στυλ, τα μακριά hippie φορέματα (βλέπε Janis Joplin), τις πλατφόρμες σε παπούτσια και μπότες και για μια ακόμη χρονιά, τις over the knee μπότες. Τα χυτά lingerie φορέματα και φούστες παραμένουν και μας ακολουθούν και μέσα στο χειμώνα, συνδυασμένα με ζεστά πουλόβερ και πανωφόρια. Faux γούνες σε όλα τα χρώματα επενδύουν μακριές ζακέτες και παλτό.



Σε περίπτωση που ανήκεις στην κατηγορία αυτών που θυμούνται τους θρυλικούς Fleetwood Mac, τότε, ναι, μπορείς να κάνεις τη σύνδεση με αυτό το outfit.

Το victorian look είναι πάντα επίκαιρο και μπορείς να βρεις το πουκάμισο που σου ταιριάζει. Αν δεν είσαι αδύνατη, μην διαλέξεις τα ογκώδη και φουσκωτά στα μανίκια πουκάμισα. Επιπλέον, θα σου δημιουργηθεί πρόβλημα στο να φορέσεις το απαραίτητο βελούδινο σακάκι ή παλτό σε στενή γραμμή.

Πιο 70ς δεν γίνεται. Προσοχή στα μήκη, γιατί δεν είμαστε όλες ψηλές. Μπορείς να το προσαρμόσεις πάνω σου με μικρές μετατροπές. Γιατί είσαι μοναδική, όπως και η εικόνα σου.

Λατρεύω τις λευκές μπότες, όπως και αν φορεθούν. Από τα 70ς θα κρατούσα αυτό το καλούπι, αλλά όχι την υπερβολή με τις πλατφόρμες. Ίσως τις φορούσα με maxi φόρεμα. Επιπλέον, μόδα είναι και θα περάσει. Μη φορτώνεσαι με μη διαχρονικά παπούτσια.

Το απόλυτο outfit που ταιριάζει σε όλες μας. Μπορεί να είναι σε βελούδο, σε κοτλέ η σε suede. Διαχρονικό. Προτίμησέ το σε γήινους τόνους με πουκάμισο ή ζιβάγκο. Δύσκολο να αποτύχεις.

Θα αναρωτιέσαι γιατί έβαλα αυτό το ρούχο στις τάσεις του χειμώνα, αφού έχει γίνει πια must στο ντύσιμό μας. Για δύο χαρακτηριστικά σημεία: τις δετές μπότες με λίγη πλατφόρμα (τόσο, όσο) και την τσάντα με τα μακριά κρόσσια. Δες στην ντουλάπα σου, γιατί πρόκειται για μεγάλο comeback.

To φόρεμα με πουκάμισο από μέσα, φορέθηκε και στα 60ς και στα 70ς. Αν κάνεις τους σωστούς συνδυασμούς και επιλέξεις ήσυχα χρώματα, θα είσαι τέλεια. Ξέθαψε, επιτέλους εκείνο τον μπερέ που αγόρασες κάποτε. Θα σου φανεί χρήσιμος.

Πλισέ μάξι μεταξωτή φούστα, ή εναλλακτικά φόρεμα lingerie και ντραπέ μάλλινη μπλούζα. Δεν το λες και επιστροφή από τα 70s αυτό το look, γιατί τα τελευταία χρόνια επικρατεί και αρέσει πολύ. To τυρμπάν, όμως στο κεφάλι του υπέροχου μοντέλου, όπως και τα statement παπούτσια με μπαρέτα, σε φέρνουν πιο κοντά στη δεκαετία.

Θα φορούσα άνετα αυτό το σύνολο σε κοτλέ ύφασμα, με αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ το χρώμα και με το ίδιο πουκάμισο. Αντί παντελονιού, θα φορούσα άνετα μια κοντή παντελόνα ή κάτι που βλέπω να επιστρέφει με βήμα ταχύ. Το cargo παντελόνι που «σουφρώνει» εκεί ακριβώς που μπαίνει η μπότα ή το μποτάκι. Aκόμα καλύτερα, η πιο κοντή έκδοσή του στα παραδοσιακά golf trousers, διαισθάνομαι ότι θα είναι η επόμενη τάση.


Στην σειρά της Netflix “Τhe Serpent”, μπορείς να πάρεις μαθήματα στυλ 70ς δωρεάν…

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page