top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

20 αυθεντικές vintage επιλογές από τα 30ς, για ξεχωριστό στυλ

Εάν ανήκεις στην κατηγορία αυτών των κοριτσιών που βλέπουν με νοσταλγία τα ρούχα και αξεσουάρ άλλων δεκαετιών και θέλεις να τα εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου, όπως πολλές ξεχωριστές stars συνηθίζουν τελευταία να κάνουν, σου έχω μια υπέροχη συλλογή από προσιτά κομμάτια επιλεγμένα από sites που εξειδικεύονται στο vintage. Δεν μπορείς να φανταστείς πόση πελατεία έχουν αυτά τα on line μαγαζιά!!! Ρίξε μια ματιά και πού ξέρεις, μπορεί να είσαι εσύ αυτή που θα λανσάρεις το διαφορετικό στυλ ξεχωρίζοντας για το γούστο σου. Επιπλέον, ΔΕΝ θα βρεθείς ποτέ στη δύσκολη θέση να δεις την άγνωστη κυρία απέναντι να φορά το ίδιο φόρεμα με σένα! Πίστεψέ με, συμβαίνει συνεχώς, ακόμη και με κομμάτια της haute couture και δεν είναι καθόλου, μα καθόλου chic! Κάνε τη διαφορά λοιπόν!


Tip: στις διευθύνσεις που σου δίνω, υπάρχουν πολύ χρήσιμες πληροφορίες, όπως προέλευση, σχεδιαστής, κατάσταση του προϊόντος, υλικά κατασκευής, μεγέθη και τιμές.


  1. Vintage φόρεμα που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930 και είναι φτιαγμένο από κρεμ λαμέ ύφασμα και παλ ροζ απόχρωση. Το ύφασμα έχει μοτίβο λουλουδιών & κυψέλης. Η μπροστινή λαιμόκοψη έχει μάζεμα στο κέντρο του μπούστου και τριπλό κορδόνι στους ώμους. Τόσο το μοτίβο όσο και το κόψιμο είναι τόσο διαχρονικά, ώστε αντίστοιχα φορέματα κοπιαρίστηκαν ανελέητα πολύ αργότερα, στα 60ς, ως βραδινές τουαλέτες, με μοναδική διαφορά την γραμμή Α και ίσως το πιο αυστηρό μπούστο!



2. Καταπληκτικό twill φόρεμα ρεγιόν σε lime απόχρωση, με αιθέρια φούστα, πολύ βαθύ κόψιμο στην πλάτη και χρυσές διακοσμητικές λεπτομέρειες.Ένα haute couture κομμάτι από τη Γαλλία. Διαχρονική γοητεία.




3. Yπέροχο στράπλες μεταξωτό φόρεμα georgette με βολάν από δαντέλα σε όλο το μήκος, με ημιδιάφανο μπούστο. Πίσω κουμπώνει με φερμουάρ και στο τελείωμα μακραίνει ελαφρώς. Το φόρεμα είναι ραμένο από Γάλλο σχεδιαστή, ενω η πρώην ιδιοκτήτρια ήταν μια μπαλαρίνα στην Όπερα του Παρισιού.






4. Πανέμορφο δείγμα εκλεπτυσμένου γούστου από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 - αρχές της δεκαετίας του 1940 - αυτή η ολόσωμη μαύρη βραδινή τουαλέτα από τούλι, με χρυσό κέντημα στα διάφανα μανίκια και στη μέση που διαθέτει peplum. Το φόρεμα έχει λαιμόκοψη σε σχήμα V και η φούστα είναι κομμένη έτσι ώστε να πέφτει σε ελαφριές πιέτες. Το φόρεμα είναι κατασκευασμένο από τούλι ρεγιόν πάνω από βάση ταφτά. Εφαρμόζει στο πλάι με μεταλλικό φερμουάρ. Πού τέτοια πολυτέλεια σήμερα, που μας έχουν τρελλάνει στο πολυέστερ.



5. "Αυτοκρατορικό" και αυθεντικό μεταξωτό σιφόν καφτάνι των 1930's, κεντημένο με μεταλλική χρυσή κλωστή, ένα λαμπρό δείγμα της oriental τάσης της εποχής και ένα απόκτημα που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στο μέλλον. Μόνο για "επενδυτικά" μυαλά.


6. Μοναδικό λαμέ φόρεμα σε μεταξωτό σατέν από την Old Hollywood τάση της δεκαετίας του 1930. Με πολύ θηλυκά κοψίματα που αναδεικνύουν τη σιλουέτα, θα νιώσεις τη λάμψη της σταρ επάνω σου!


7. Εκπληκτικό κοκτέιλ φόρεμα από μεταξωτό twill της δεκαετίας του 1930 με ντεσέν σε μαύρο, γκρι και λευκό. Η σχεδίαση είναι αρκετά περίπλοκη με εξτρά ύφασμα που επικαλύπτει το μπούστο. Το μπροστινό μέρος της φούστας έχει δύο βαθιές πιέτες ενω κουμπώνει στην πλάτη με φερμουάρ. Προηγούμενοι ιδιοκτήτες του φορέματος ήταν μια μπαλαρίνα στο Μπαλέτο του Παρισιού και μετέπειτα η Δούκισσα του Λιντς. Ρούχα από την γκαρνταρόμπα της βρίσκονται τώρα στο Met και στο Μουσείο Τέχνης της Φιλαδέλφειας. Αυτό το κομμάτι δίχως την ετικέτα του κρεμόταν δίπλα σε κομμάτια της Schiaperelli, της Chanel και JacquesGrif μαζί με άλλα πολλών σχεδιαστών της δεκαετίας του 30.



8. Φλοράλ αέρινο και διάφανο φόρεμα της δεκαετίας του 1930, με υπέροχο βαθύ κόψιμο στο μπούστο με το χαρακτηριστικό γιακά της εποχής.


9. Λαμέ βραδινό φόρεμα της δεκαετίας του 1930 σε ασημί και μωβ, με πολύ κολακευτικό V βαθύ κόψιμο στο μπούστο, τονισμένη μέση και ντεσέν με σπείρες.


10. Μάξι βραδινό φόρεμα των 30ς, με αρκετά στοιχεία από victorian style, σε καφέ λινό με μπούστο κορσέ και σπαγκέτι τιράντες. Δένει με κουμπιά πίσω και η φούστα του έχει κόψιμο τρομπέτας. Εξαιρετικά σπάνιο κομμάτι για ξεχωριστές εμφανίσεις.



11. Βραδινό φόρεμα δεκαετίας του 1930, με φίνα δαντέλα και διακοσμητικό βολάν σε μπούστο και μανίκια, απλικέ σπείρες στο τελείωμα και χαρακτηριστική ζώνη art deco.


12. Αυθεντικό και σήμα κατατεθέν των 30ς, αυτό το κολιέ από χρυσό και πράσινο στρας είναι μια υπέροχη επιλογή για να ξεχωρίσεις.



13. Αυτή η ασυνήθιστη τσάντα, αυθεντικό κομμάτι από τα τέλη της δεκαετίας του 1930, έχει στη μια πλευρά της μεγάλα και μικρά ανάγλυφα σχέδια paisley (λαχούρι), ενώ η άλλη πλευρά αποτελείται από απλό μαύρο δέρμα. Διαθέτει κοντό, μονό λουράκι. Το μοναδικό σχήμα της τσάντας,φαρδύ και καμπυλωτό στη βάση, που λεπταίνει προς το πάνω μέρος καταλήγει σε πολύ στενό μεταλλικό σκελετό σε χρυσό τόνο που ανοίγει με ένα ανάγλυφο μεταλλικό κούμπωμα με "καμπυλωτή" αρθρωτή λαβή. Ιδανική κοκτέιλ ή βραδινή τσάντα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα. Η τσάντα είναι επενδεδυμένη εσωτερικά με μαύρο ταφτά moiré.





14. Υπέροχο αυθεντικό τέχνημα- μεταλλική αγκράφα των 30ς σε σχήμα πεταλούδας, ζωγραφισμένη με κρύο σμάλτο.


15. Vintage κολιέ Jakob Bengel της δεκαετίας του 1930 με χάντρες, που άνετα θα μπορούσε να είχε σχεδιαστεί σήμερα!


16. Περίτεχνο βραχιόλι με στρας και μπρούτζινες μαργαρίτες, αυθεντικό κομμάτι της δεκαετίας του 1930.


17. Εκπληκτική αντίκα - πόρπη στυλ art deco σε φιλιγκράν και ημιπολύτιμο λίθο λάπις λάζουλι της δεκαετίας 1920-1930.



18. Ιδιαίτερα art deco σκουλαρίκια Jakob Bengel από χαλκό με σχέδιο "πλέγμα" των 30ς



19. Σπάνιο και ασυνήθιστο δαχτυλίδι κοκτέιλ των 30ς με διακόσμηση λουλουδιού σε χρυσό και διαμάντια δεμένα πάνω σε μαύρο όνυχα


20. Εντυπωσιακό ασημένιο κολιέ από μαρκασίτη της δεκαετίας του 1930


Όπως πρόσεξες, η δεκαετία των 30ς είναι η επιτομή του vintage σε κάθε τομέα που αφορά τη γυναίκα. Ρούχα κομψά και ευφάνταστα, θηλυκότητα στο φουλ, κοσμήματα και αξεσουάρ καλοδουλεμένα και λεπτομερειακά. Είναι πολλές οι επιλογές και δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάτι που θα σε γοητεύσει.







518 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page