top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

20 vintage ρούχα & αξεσουάρ που θα αγαπήσεις

Σου έχω έτοιμη πρόταση για αγορές vintage που θα σε καλύψουν ως πρός την σχέση ποιότητας-τιμής. Είναι κομμάτια επιλεγμένα σύμφωνα με την μινιμαλιστική άποψη, έτσι ώστε οποιαδήποτε επιλέξεις να ταιριάξουν στην ντουλάπα σου με εκείνα που ήδη έχεις, ή να την συμπληρώσουν. Σου δίνω και κάποιους συνδυασμούς, γιατί μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω ακριβώς εκείνη τη στιγμή που η εικόνα έρχεται μπροστά μου.


1. Slingback γόβες από τη Chanel, γιατί δεν μπορείς να μην έχεις τις δημιουργίες της Coco στο μυαλό σου όταν ψάχνεις για κομψότητα.

2. Satchel bag του Dior από τα 80ς και re-edition space boots από τον Courreges. Τιμές φαρμάκι, αλλά και επένδυση για την ντουλάπα σου. Θα βαρεθείς να τα φοράς.


3. Gucci μπότες ιππασίας. Οκ, δεν είναι του Hermes, αλλά είναι αξιόλογες.

4. Βινύλ μοκασίνια από την Prada και ζώνη Burberry. Κομψά και απέριττα.

5. Γυαλιά aviator από την Prada με σκελετό σε μαύρο-χρυσό και φουλάρι vintage Cartier. Τα φουλάρια θα επανέλθουν σύντομα, θυμήσου το!

6. Το θρυλικό Andres Courreges βινύλ jacket σε πορτοκαλί χρώμα και φόρεμα με ψυχεδελικό ύφος 70ς από το Marios Schwab.



7. Γυαλιά και ζώνη Yves Saint Laurent γιατί δεν θα είναι ΠΟΤΕ εκτός μόδας.

8. Μαύρο ασύμμετρο φόρεμα του Oscar de la Renta, 2010. Μεγάλη επαναφορά.

9. Κομψό mod vintage φόρεμα από τα swinging 60s και καφέ μπότες ιππασίας από Gucci. Πόσο όμορφα "δένουν" οι δεκαετίες, τελικά...



10. Ψηλόμεσο παντελόνι Prada σε μαύρο βισκόζ και μποτάκια Aquazzura με ξωτικά.


11. Το αξεπέραστο shirt dress με ζώνη και μεταλλική υφή σε γκρίζο ασημί από τα 70ς και τσάντα φάκελος από Nancy Gonzales

12. Φόρεμα στο χρώμα του χαλκού από τα τέλη των 50ς. Το απόλυτο fashion trend.

13. Ted Lapidus μαύρο πλισέ φόρεμα σε γραμμή Α από τα 60ς και κροκό μεταλλιζέ πέδιλο από τον Azzedine Alaϊa. Απέριττο φόρεμα, γυαλιστερό παπούτσι. Κανόνας. Γιατί δεν χρειάζεσαι κανένα κόσμημα.


14. Υπέροχο ecru μάλλινο παλτό Valentino Garavani σε 60ς γραμμή. Θυμήσου την Jackie, αυτή ήξερε πώς θα το φορέσει. Ακολούθησέ την και δεν θα χάσεις.

15. Christian Louboutin μποτίνια με ασημί και μαύρες ρίγες eyelet γιλέκο του Givenchy σε μαύρο πολυέστερ. Γιατί οι Rolling Stones ακόμη μας επηρεάζουν!


16. Μίνι φούστα σε μαύρο τζήν και μεταλλικές καρδούλες Saint Laurent και μποτάκια με 60ς mod ύφος από τον Manolo Blahnik. Ρόκ άποψη.


17. Καπέλο σε χακί σουέντ από Emilio Pucci και φουλάρι από τον Hermes. Αξεπέραστη γοητεία.


18. Καταπληκτική τσάντα Piere Cardin σε μαύρο δέρμα με μεταλλικά ορθογώνια μοτίβα από τα θρυλικά 60ς. Διαστημική εποχή σε όλα!

19. Καμπαρτίνα Stella McCartney και satchel bag Salvatore Ferragamo. All time classics.






20. Καδένα Gucci, σκουλαρίκια Tiffany & Co. Τα περίτεχνα μου αρέσουν μεν, δεν τα προτιμώ δε...






Στην αναζήτηση για vintage ρούχα και αξεσουάρ, αν αναζητάς συγκεκριμένο σχεδιαστή, είναι πολύ πιο εύκολο να συγκρίνεις κόστος. Θέλει τρόπο και κόπο, για την ακρίβεια ατελείωτες ώρες μπροστά στο laptop, γιατί οι τιμές κυμαίνονται αρκετά. Και όμως, υπάρχουν υπέροχα κομμάτια που μπορείς να αγοράσεις σαν επένδυση, γιατί η μόδα δεν πρόκειται ποτέ να τα ξεπεράσει. Οι συνδυασμοί που προτείνω εδώ, είναι όσο το δυνατόν πιο ελκυστικοί για όλες τις ηλικίες. Εξάλλου, η γυναίκα δεν έχει ηλικία, σωστά;



19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page