top of page
  • Εικόνα συγγραφέαParis

I dream of Jean(nie)!- Τα ωραιότερα jeans της άνοιξης

Αν ανήκεις στην κατηγορία των μπαφιασμένων κοριτσιών από το χειμώνα και την κλεισούρα, σου έχω καλά νέα. Η άνοιξη πλησιάζει και τα αγαπημένα μας jeans θα μας προσφέρουν φέτος τη δυνατότητα να τα φορέσουμε σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, από το πρωί ως το βράδυ. Οπότε δεν μένει παρά να απελευθερώσουμε το τζίνι μέσα μας και να αφεθούμε στις σκανταλιές του και στην γενικότερη παιχνιδιάρικη διάθεση που το διακρίνει. Το τζίνι έχει την ιδιότητα να χώνει τη μύτη του παντού, οπότε θα μας δοθεί η ευκαιρία να «ξετρυπώσουμε» πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις για την ανανέωση της ντουλάπας μας και γιατί όχι να μεταμορφώσουμε και κάποια υπάρχοντα κομμάτια.

Πρώτα από όλα, έχουμε το μεγάλο come back των baggy jeans, τα οποία αγαπάμε ούτως ή άλλως. Κάποιες συνεχίσαμε να τα φοράμε, παρά το..θρόνιασμα των skinny για αρκετά φεγγάρια της μόδας.

Φόρεσέ το όπως το κορίτσι εδώ, ψηλόμεσο και χωρίς κοψίματα και θα είσαι άνετη και κομψή όλη τη μέρα. Θυμήσου ότι τα ψηλόμεσα παντελόνια χαρίζουν ύψος στη σιλουέτα σου.


Τα skinny jeans τα ξεχνάμε προς το παρόν και καλωσορίζουμε τα straight cut.

Θα παρατήρησες το ρεβέρ. Ναί, σε όλες τις φόρμες του φέτος τα jeans φοριούνται πάνω από τον αστράγαλο, ή και ψηλότερα. Τα ξέφτια, τώρα, είναι προαιρετικά.


Τα υπερβολικά φαρδιά jeans είναι μεγάλη τάση φέτος, αλλά δεν ξέρω πόσες θα αντέξουν ΚΑΙ την καμπάνα ΚΑΙ το μάκρος. Προσοχή! Τα ορθοπεδικά ατυχήματα καιροφυλακτούν. Προσωπικά, δεν θα πάρω...


Τα jeans της μαμάς, που ανεβαίνουν ψηλά στη μέση, έχουν ελαφρό άνοιγμα από τους μηρούς και κάτω και στέκονται σταθερά πάνω από τον αστράγαλο, είναι από τα αγαπημένα μου. Είναι τόσο-όσο και χαρίζουν θηλυκότητα.


Μεγάλη επιστροφή για τα low rise jeans που λάνσαρε κάποτε η Britney Spears. Αν τα διαλέξεις, θες σίγουρα άψογους κοιλιακούς. Εδώ, η σημερινή εκδοχή της τάσης, που κρατά πιο χαμηλούς τόνους, με φαρδύτερη γραμμή και straight κόψιμο. Το crop πουκαμισάκι πάλι, είναι σαν να μην το βλέπω. Μάλλον ξέφυγε το ψαλίδι...


Όσο για τα boot cut jeans, τα ξέρουμε, τα αγαπάμε και ευτυχώς θα είναι η μεγαλύτερη τάση για το 2022. Ασφαλής επιλογή.

Για να μην έχεις φθαρμένα στις άκρες τους ρεβέρ, φρόντισε το τελείωμά τους να είναι ελάχιστα πιο πάνω από τις μπότες σου (για αυτό το λόγο λέγονται boot cut jeans).


Σκούρο indigo! Ναι, αυτό είναι μεγάλη επαναφορά- στο παλιό Χόλλυγουντ φορέθηκε πολύ- πόσο μάλλον όταν εμφανίζεται σε συνδυασμό σακάκι-παντελόνι. Παλιότερα, αναφερόμασταν υποτιμητικά στα 80ς, όταν όλες και όλοι ντύνονταν ομοιόμορφα με jeans, αλλά να που υπάρχουν οι εναλλακτικές. Αν δεν είσαι ψηλή, προτίμησε μακρύ σακάκι μεν, αλλά με straight cut παντελόνι.




Δες πώς φορούσε η Marylin τα jeans και πάρε μαθήματα, γιατί το γυρισμένο ρεβέρ είναι (πάλι) τάση.


Τα jeans γίνονται φόρμες και αποκτούν ιδιαίτερο ύφος και στυλ.


Επιστροφή των patchwork από τα 70ς και πιθανότατα νοσταλγία για κάποιες που έζησαν την ανατρεπτική δεκαετία έστω κι αν ήταν μικρές.


Jean φορέματα και midi φούστες σε όποιο χρώμα προτιμάς! Τα βολάν είναι αξιαγάπητα!


Θυμάσαι ότι τα jeans του 2000 στολίζονταν με στρας, πέρλες, δαντέλες, υπερβολικές αγκράφες στις ζώνες, αλυσίδες και συχνά συνδυάζονταν με δέρμα στις λεπτομέρειες. Η τάση επανήλθε και το glamour rock και country επίσης. Οι jean μακριές ζακέτες με κεντήματα, πέρλες ή χάντρες θα σου θυμήσουν την ύπαρξή τους ξανά. Οι βάτες από τη δεκαετία του 80 επανέρχονται θριαμβευτικά.


Επιστρέφουν και οι γυαλιστερές υφές στα jeans μας. Καλά είπαν οι fashionistas: θα είναι 2022 και θα νομίζεις ότι βρίσκεσαι 22 χρόνια πίσω. Φωτό από συλλογή


Old Hollywood, All time classics

Το παλιό Hollywood λάτρευε τα jeans και πρέπει να μιμηθούμε το στυλ των stars που μεσουρανούσαν τότε. Επειδή σήμερα μας έχουν τρελλάνει στην επιτήδευση, ας θυμηθούμε ξανά την ΑΠΛΟΤΗΤΑ.


Grace Kelly. Λαχούρ πουκάμισο, σκούρα jeans, γυρισμένα ρεβέρ και πανέμορφες mary janes.


Υπέροχη Brigitte Bardot. Ακόμη και με jeans, η μέση της είναι πάντα "δακτυλίδι", αφού την τονίζει με φαρδιά ζώνη. Προσέχεις τις πολλές τσέπες; Φέτος οι σχεδιαστές τις πολλαπλασιάζουν. Στην υπερβολή, όμως, που προσθέτει βάρος και επιβαρύνει τις καμπύλες. Μείνε στο παράδειγμα της Brigitte και μην το παρακάνεις.



H μυθική Rita Hayworth απολαμβάνει τη χειμωνιάτικη λιακάδα κοντά σε λίμνη στη Νεβάδα. Απέριττη, με μοκασίνια και κοντά καλτσάκια, αλλά πάντα γοητευτική.


Η γλυκιά Doris Day με jean βερμούδα.


Η Jene Seberg με jeans και διαχρονική μαρινιέρα. Η Γαλλική Ριβιέρα είναι πάντα στη μόδα.


Audrey Hepburn. Κλασσική ομορφιά, ακόμη και με jeans και sneakers!

https://www.vogue.co.uk/gallery/audrey-hepburn-style-file


As you wish master! Θα σου βρω παπουτσάκια για τα jeans σου!


Ankle booties forever!


Μπαλαρίνες αλα Audrey!


Sling backs για όλες τις ώρες που θες άνεση και κομψότητα.

Mary janes και να φαίνονται λίγο τα δάκτυλα. Σικ!


Φουτουριστικά και υβριδικά τα mules+sling backs με το "μεταλλικό" τακούνι κρατιούνται στη θέση τους και είναι υπέροχα!


Cowboy boots γιατί είναι επένδυση και δεν θα τις βαρεθείς ποτέ!


Loafers! Σταθερή αξία και για την άνοιξη, σε λευκό, ή εκρού χρώμα.


Είσαι πανέτοιμη για να ανανεωθείς και να καλωσορίσεις την άνοιξη. Έχεις πολλές επιλογές, τυχερή! Είσαι η Jeannie και το τζίνι σου είναι έτοιμο για τις επόμενες ευχές σου!



Για περισσότερες ιδέες, επισκέψου σχετικά sites:




8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Post: Blog2_Post
bottom of page